Dr. James Barada - intervju

Povečanje penisa je obkroženo z miti in lažnimi izdelki, ki svojega dela ne opravijo dobro, zaradi česar so ljudje zelo skeptični do tovrstnih izdelkov. Vprašanje vsakega moškega, ki išče način, kako bi si povečal penis je, ali zadeva deluje? Da bi vam pomagali pri odločitvi, smo na naši internetni strani objavili zdravniško mnenje urologa Dr. James Barade v intervjuju s Christoperjem Springmannom, voditeljem radijske oddaje "Life, Love & Health".

Radijski intervju, 1. del (angleški jezik)Radijski intervju, 2. del (angleški jezik)

Skrajšan prepis si lahko ogledate spodaj:

Ustreznost in varnost pri uporabi za paciente. Doktor Barada, nam lahko razložite, kaj to pomeni?
Ustreznost izdelka za paciente je bila zelo povečana zaradi hidrometode, preko katere deluje Bathmate. Veliko bolj varen je v primerjavi z zračnimi črpalkami. Voda, ki ustvarja vakuum, je namreč veliko manj agresivna kot zrak in doseže povečanje penisa brez bolečin in nelagodja, česar za zračne črpalke ne moremo trditi. Moji pacienti pravijo, da je za njih Bathmate zabavna vsakodnevna vadba.

Kako Bathmate pomaga pri spolnem zdravju?
Penis je v mlahavem stanju 99 % časa in takrat se v ožilju nakopičijo toksini, zaradi katerih moški težko doseže erekcijo. Potrdil sem, da uporaba Bathmate črpalke praktično odplakne toksine, istočasno pa se penis podaljša in odebeli - zato ima uporaba izdelka Bathmate več pozitivnih lastnosti.

Ali je enostaven za uporabo?
V primerjavi z zračnimi črpalkami je Bathmate izredno enostaven za uporabo. Dokaz za to je Bathmate, ki visi v moji kopalnici.

Ali uporaba lahko prepreči nastanek erektilne disfunkcije?
To je področje, kateremu posvečam izredno veliko pozornosti. Mislim, da je preventiva najboljši način kurative. Bathmate priporočam vsem, ki bi radi preprečili razvoj bolezni in so zaskrbljeni glede kvalitete svoje erekcije.

Če prav razumem, je erektilna disfunkcija lahko eden izmed simptomov kardiovaskularnih bolezni?
Erektilna disfunkcija je pokazatelj splošnega zdravja kardiovaskularnega sistema. Zdravje penisa oz. spolno zdravje je zelo pomembno vsem moškim.

Kakšni so odzivi vaših pacientov na izdelek Bathmate?
Vsi poročajo o povečanem penisu in o boljšem spolnem življenju.

Splet je poln raznih "čudežnih" zdravil in pripomočkov za povečanje penisa. Kam bi uvrstili Bathmate?
Po izkušnjah svojih pacientov bi rekel, da je enostaven in diskreten za uporabo. Glavno pa je, da zares poveča velikost penisa, kar vodi do boljšega spolnega življenja.

Omenili ste, da pacienti poročajo o povečanem penisu?
Da. Ne le, da so povečanje opazili, veliko mojih pacientov je svoj penis dejansko izmerilo in poročalo o daljšem in bolj obsežnejšem penisu. Te trditve moramo sprejeti kot dejstvo. Sam sicer še nisem naredil nobene objektivne študije, toda bilo bi resnično zanimivo narediti znanstveno raziskavo na to temo.

Ali je preprečevanje erektilne disfunkcije za vas velikega pomena?
Na področju spolnega zdravja je napočil čas, da začnemo erektilno disfunkcijo preprečavati, namesto zdraviti. Bathmate je po mojem mnenju eden izmed najbolj pomembnih pripomočkov za preprečevanje erektilne disfunkcije.

Ali Bathmate pomaga pri Peyronijevi bolezni oz. bolečem ukrivljanju penisa?
Vakuumska terapija zagotovo prihaja v ospredje pri zdravljenju Peyronijeve bolezni, predvsem, da bi preprečili nadaljnje ukrivljanje. Ne vidim razloga, zakaj Bathmate ne bi bil vodilni izdelek pri preprečevanju Peyronijeve bolezni.

Kako pogosto uporabo izdelka Bathmate priporočate svojim pacientom?
Za nakup Bathmate črpalke ne potrebujete recepta, zato si jo lahko zagotovite kadarkoli. Sam bi priporočal redno uporabo, vendar za krajše obdobje, dokler se ne doseže željeni učinek. Ravno zato je Bathmate tako uporaben - lahko ga uporabljate dnevno, brez kakršnihkoli nevšečnosti.

Ali je povečanje penisa stalno?
Študije o povečanju na dolgi rok ne obstajajo, vendar bi ob redni uporabi penis moral ostati povečan. Vsekakor ni nobene škode, če ga uporabljate dalj časa, še posebej, ker je uporaba tako enostavna. Povečanje je po mojem mnenju stalno.

Ali vas pacienti sprašujejo o ostalih izdelkih za povečanje penisa?
Da, gre za izdelkr, zaradi katerih ti postane slabo – mislim, da tam zunaj prežijo proizvajalci farmacevtskih izdelkov na vse tiste bolj labilne stranke, ki bodo izdelek kupile, vendar bodo dobile le placebo učinek in ne dejanskega napredka.

Torej je Bathmate alternativna terapija farmacevtskim izdelkom?
Bathmate deluje na principu negativnega pritiska. Naprava je relativno poceni in zelo vzdržljiva, predvsem pa vidno izboljša spolno zmožnost moških. Bathmate je varen in enostaven za vsakodnevno uporabo.

Torej verjamete, da je terapija negativnega pritiska primerna za zdravljenje erektilne disfunkcije?
Slaba lastnost vakuumskih naprav je okornost, ki otežuje uporabo. Toda sedaj vstopamo v novo obdobje ohranjanja zdravja penisa in v to novo obdobje bomo vkorakali skupaj z izdelkom Bathmate, ki je zaradi svojega vodnega patenta veliko bolj enostaven, prijeten in varen za uporabo.

Intervju vodil: Chris Springmann, odgovarjal: Dr. James Barada, datum: 2009